Startpagina

Van Pruijssen Music Consultancy

Santberge  2 - 4791 LE Klundert - 06-25050578

www.vpmc.nl                  info@vpmc.nl

KvK 201571430000        BTW:  814561949B01

Bjorn van Pruijssen studeerde trombone aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Henri Aarts. Hier behaalde hij zijn diploma 1e fase DM/UM  (Bachelor). Na een aantal jaar in Rotterdam gestudeerd te hebben bij o.a. Jörgen van Rijen, Bart van Lier en Pierre Volders rondde Bjorn zijn 2e fase studie (Master) weer af in Tilburg met een bijzonder openbaar concert waaraan diverse professionele musici meewerkten.

Masterclasses volgde Bjorn bij o.a. Ben van Dijk en bij Michel Becquet te Lyon. Als trombonist speelde Bjorn met diverse grote orkesten en ensembles in geheel Nederland.

 

Tijdens zijn trombone studie volgde Bjorn tevens HAFA-directie lessen bij Jan Cober en Hardy Mertens te Tilburg. De opleiding HAFA-directie werd met uitstekend gevolg afgerond te Rotterdam bij de docenten Jaap Koops en Jos van der Sijde.

 

Als dirigent van diverse verenigingen in Brabant en Zuid-Holland heeft Bjorn veel affiniteit opgedaan met beleidszaken in het algemeen en jeugdbeleidszaken in het bijzonder. Vandaar dat hij in 2004 toegelaten werd tot de opleiding “Coach in de (Blaas-)muziek”. Deze opleiding werd door Kunstfactor (inmiddels LKCA) geïnitieerd in het kader van het project “Windkracht 6”.
Inmiddels is Bjorn gecertificeerd Coach namens Kunstfactor Muziek, en heeft diverse verenigingen en provinciale bonden begeleid in het vormgeven van jeugdbeleid, workshops en het vinden van samenwerkingsmogelijkheden. Dit alles met als doel de (blaas-)muziek nieuw elan te geven.

 

De combinatie van werkzaamheden die Bjorn zo voor zichzelf aan elkaar verbonden heeft (freelance trombonist, docent, dirigent, en coach/adviseur) zorgen voor een frisse en enthousiaste aanpak en een aanstekelijke motivatie !

Bjorn van Pruijssen