Startpagina

Van Pruijssen Music Consultancy

Santberge  2 - 4791 LE Klundert - 06-25050578

www.vpmc.nl                  info@vpmc.nl

KvK 201571430000        BTW:  814561949B01

Mariëlle van Pruijssen - Endepoel

Mariëlle van Pruijssen – Endepoel begon haar muzikale loopbaan op hoorn bij fanfare Determinato te Klundert. Haar conservatoriumstudie voltooide zij te Tilburg bij Herman Jeurissen. Zowel voor Docerend Musicus als Uitvoerend Musicus (tegenwoordig Bachelor en Master opleiding getiteld) slaagde zij met uitstekende resultaten. Tijdens en na haar studie volgde Mariëlle masterclasses bij gerenommeerde hoornisten zoals Peter Damm en Froydis Ree Wekre.

 

Al tijdens haar studie (in 1997) aan het Brabants Conservatorium werd Mariëlle aangenomen als hoorniste bij het Nederlands Ballet Orkest (Holland Symfonia).  Al snel volgde in 1998 een aanstelling bij het Residentie Orkest te Den haag, en hier is Mariëlle tot op de dag van vandaag werkzaam. Daarnaast speelde en speelt Mariëlle regelmatig mee met de grotere symfonieorkesten en ensembles van Nederland.

 

Als soliste was zij met haar eigen Residentie Orkest te horen in Schumann’s Konzertstück voor 4 hoorns, en gaf tevens diverse solistische optredens met tal van muziekverenigingen.

 

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het fantastisch is deel uit te maken van een professioneel ensemble als het Residentie Orkest. Misschien wel juist daarom is het voor Mariëlle ook zeer boeiend en vooral afwisselend daarnaast actief te zijn samen met amateurmuzikanten. Binnen De Koperhoek (onderdeel van Van Pruijssen Music Consultancy) is Mariëlle dan ook kleinkoperdocent. Vele jonge (en minder jonge) leerlingen (van bijvoorbeeld Fanfare Determinato, waar Mariëlle zelf begonnen is!) volgen bij haar met groot plezier muziekonderwijs.